Találkozás Thailföldön

Találkozás Thailföldön

2015. október 23. - Baba76

2015.10.22. Bangkok 30 fok, 80% páratartalom

Első reggeli felébredésünk elég koránra sikeredett az átállás miatt. Hajnal ötkor úgy éreztük, hogy ma bekebelezzük az Angyalok városának is nevezett Bangkokot. Nagy falat és nem is tudom mennyi idő kellene. Bangkok több mint 8 millió ember élőhelye, 50 kerülettel rendelkezik és az 1700-as években építették a régi főváros Ajutthaja helyett.

Amit eddig láttam filmekben Bangkokról, hát az most itt volt előttem, és nem ámítás, sőt! Tömeg, zaj, kosz, múlt, jelen és jövő. A teljes káosz és mégis a tökéletes rendszer. Őrült rohanásnak látszik kívülről, de benne állva teljes az összhang. Az egész napos séta alatt senki nem jött nekem és nem volt súrlódás. Félelmetes! Az emberek mosolyognak és kedvesek. Persze egész nap folyamatos az utcai árusok és tuktukosok jelenléte.

A város legnagyobb, 58 hektáros parkjában néztük meg a napfelkeltét, ahol már reggel fél 6-kor az idősebb korosztály tai csi-zott és a bejáratnál elég hangosan edző vezényletével sokan tornáztak. És teljes természetességgel sétáltak az egy méteres sárkánygyíkok és közepes méretű teknősök. A reggeli elfogyasztása egy kis kifőzdében volt, én sajnos itt nagyjából be is fejeztem ebbéli tevékenységemet, mert számomra olyan szagok vannak, hogy....

 sarkany.jpg

Egész napos barangolásunk fénypontja a China Town városrész volt. Itt még nagyobb a káosz, kosz és pörgés. Feldolgozhatatlan és döbbenetes. Pár utca eltévesztése után és kiinduló helyünk messzesége miatt, kiutat csak a folyó jelentett és a helyi hajójáratok egyike. A Chao Pharaya folyó kb olyan széles, mint a Duna, csak nagyon hullámzik és elég zavaros. A vizi forgalomban hasonló káoszt lehet felfedezni, mint az utcákon. Leszállás után kipróbáltuk a magas vasutat. A metró közlekedés szabályai egyszerűek,a peronon az ajtó két oldalán felfestve a várakozó csík és mindenki sorba áll, ha nem fér fel a járatra, akkor megvárja a következő szerelvényt. A metróban -10 fok! :) van! A belvárosban szálltunk le és sétáltunk vissza a szállásra.

ct.jpg

felhokarcolo.jpg

A szállásunk egy kis zsákutca végén van, elég egyszerű, de tiszta és minden igényt kielégít. Az utcán rohangáló kb 5-10 cm-es csótányok és kicsivel nagyobb patkányok látványa már nem is zaklatott fel! Magam is elcsodálkoztam ezen, de amilyen szagok vannak, mit nekem egy nagy csótány! :)

Bangkoki élmények folyt.köv.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://thailandhatizsakkal.blog.hu/api/trackback/id/tr478014751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása